Seri Setia: UMNO Bagi Laluan Kepada Pas

KLANG – Umno memberi laluan kepada Pas untuk meletakkan calon di kerusi Dun Seri Setia untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) akan datang.

Timbalan Presiden Umno, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata keputusan itu dibuat sebagai membalas budi Pas di PRK Dun Sungai Kandis.

Menurutnya jentera Umno akan turun padang bagi membantu Pas berkempen di kerusi itu secara habis-habisan.

 

Berita Lanjut Menyusul.

 

UPDATE:

Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan hari ini mengumumkan Barisan Nasional (BN) akan memberi laluan kepada Pas untuk bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Seri Setia nanti.

Menurut beliau, ini adalah sebagai tanda menghormati dan menghargai pengorbanan Pas yang telah memberi laluan kepada UMNO pada PRK Sungai Kandis.

“BN dan UMNO telah berunding secara tidak rasmi dan presiden parti, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

“Saya ingin membuat pengumuman bahawa BN atau UMNO akan memberi laluan kepada Pas untuk bertanding di kawasan situ,” katanya pada sidang media di pejabat UMNO bahagian Kota Raja.

Kerusi Seri Setia kosong berikutan kematian penyandangnya, Dr Shaharuddin Badaruddin yang meninggal dunia semalam.

“BN dan UMNO akan all out, akan bekerja kuat walaupun calon bukan BN dan harap Pas boleh memilih calon untuk bawa suara rakyat dalam PRK itu nanti.

“Ini permulaan titik persamaan, persefahaman antara Pas dan UMNO. Harap rakyat dapat membaca persefahaman ini untuk membawa titik baru dalam politik baru di Malaysia ini,” katanya lagi.

Sebelum itu beliau mengucapkan mewakili UMNO/BN mengucapkan takziah kepada keluarga allahyarham Dr Shaharuddin.

Pada pilihan raya umum ke-14, Dr. Shahruddin menang dengan mendapat 29,250 undi, mengalahkan calon BN Yusoff M Haniff yang memperoleh 9,878 undi, calon PAS dengan 4,563 undi dan calon bebas S Vigneswaran dengan 217 undi. 

Berita Berkaitan


© 2018 Malaysianview